Duo gepakt met vuurwapen en grote hoeveelheid geld na gewapende overval in Amsterdam

De politie heeft verdachten gepakt met een doorgeladen vuurwapen en een grote hoeveelheid geld na een gewapende overval in Amsterdam.

Op donderdagavond vond er in Amsterdam-West een gewapende overval plaats. De marechaussee en politie waren bezig met een gezamenlijke controle rond Schiphol en kregen melding dat een auto voorbij zou komen rijden die mogelijk betrokken was bij de overval.

Nadat de auto gesignaleerd werd, zijn diverse eenheden van de politie en marechaussee achter de auto aangereden. De auto, met daarin de twee vermoedelijke overvallers, negeerde meerdere stoptekens op de A4 en A44 en verhoogde de snelheid. Op de Van Brandelerkade in Leiden kwam het voertuig tot stilstand en zijn beide inzittenden in verschillende richtingen gevlucht.

De achtervolging ging te voet verder waarbij er meerdere waarschuwingsschoten werden gelost. Kort daarna konden de twee mannen worden aangehouden. Bij één van de verdachten werd een vuurwapen en rond de 40.000 euro cash aangetroffen en in beslag genomen. De mannen zitten vast en het onderzoek naar de gewapende overval is in volle gang.