Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Duo met aanzienlijk geldbedrag in verborgen ruimte op A16 gepakt voor witwassen

De politie heeft op de A16 twee Fransen aangehouden voor witwassen.

In de nacht van maandag op dinsdag zagen agenten rond 1.30 uur een Franse personenauto op de A16 rijden. Er besloten om de inzittenden van het voertuig aan de kant te zetten voor een verkeerscontrole. Ze hielden de mannen op de Rijsbergseweg staande.

De mannen verklaarden onderweg te zijn naar Rotterdam om daar drugs te gebruiken. De bestuurder, een 31-jarige Fransman, had bovendien een gebruikershoeveelheid (vermoedelijke) harddrugs bij zich, aldus de politie. Hij moest meewerken aan een speekseltest waaruit bleek dat hij onder invloed van drugs (vermoedelijk THC en cocaïne) was.

De agenten besloten daarop de 31-jarige bestuurder en zijn 33-jarige bijrijder en hun auto nader te controleren. Er werd een verborgen ruimte ontdekt met daarin een aanzienlijke hoeveelheid cash geld. Het bleek te gaan om ruim 25.000 euro. Ook lag er een busje traangas in de auto.

De Fransmannen konden geen verklaring geven voor het geld en zijn vervolgens aangehouden op verdenking van witwassen. Op het bureau bleek dat de bestuurder zich had gelegitimeerd met het identiteitsbewijs van een familielid. Hij wordt om die reden ook verdacht van identiteitsfraude. De auto van het tweetal is voor nader onderzoek in beslag genomen.