Duo opgepakt voor afpersing homoseksuele mannen via datingsites

De recherche heeft zondagavond twee mannen uit Den Bosch aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij afpersing van homoseksuele mannen via datingsites.

De slachtoffers werden benaderd op datingsites waarna er afspraken werden gemaakt. Vorige maand maakte een man een afspraak om een jongen te ontmoeten in Rosmalen. De man ging daar naartoe maar trof in plaats van een date twee onbekende mannen die direct geld eisten.

Als hij geen geld zou geven dan zouden de daders zijn foto en informatie online verspreiden. Daarnaast werd ook gedreigd met geweld. Nadat de afpersers enkele honderden euro’s hadden gekregen zijn ze ervandoor gegaan.

In een andere zaak werd een man in de dagen na de ‘date’ telefonisch opnieuw met zo’n dreigement onder druk gezet nadat hem bij de afspraak al geld afhandig was gemaakt. Na de telefonische pogingen schakelde hij uiteindelijk de politie in.

Verder onderzoek leidde uiteindelijk naar de twee 23-jarige mannen uit Den Bosch. Ze werden zondagavond opgepakt in ’s-Hertogenbosch en Vlijmen. De recherche vermoedt dat de mannen meer slachtoffers hebben gemaakt waarbij ‘dates’ werden geregeld in de omgeving van Den Bosch. Het onderzoek naar de afpersingen wordt voortgezet.