Duo stopt ‘dief’ in kofferbak en wordt zelf aangehouden

Zaterdag 9 februari hebben agenten in Velddriel twee mannen aangehouden op verdenking van vrijheidsberoving. Het duo had een man die door hen verdacht wordt van meerdere diefstallen eerst mishandeld en toen in een kofferbak gestopt. En dat kan natuurlijk niet want voor eigen rechter spelen wordt niet getolereerd.

Rond 19.00 uur kregen agenten melding dat aan de Oude Weistraat in Velddriel een man werd vastgehouden die verdacht wordt van enkele diefstallen. Eenmaal aangekomen troffen agenten bij een geparkeerde auto de twee amateur rechters aan die de agenten vertelden dat ze een man hebben opgesloten in hun kofferbak.

Op hetzelfde moment hoorden agenten iemand om hulp roepen uit de kofferbak. Het slachtoffer klom zeer geëmotioneerd en met bebloed gezicht via de achterbank uit de kofferbak.

De doodsbange vermeende dief vertelde te zijn mishandeld door meerdere personen. Om de man het vluchtten te belemmeren had het duo zelfs zijn schoenen en telefoon onder dwang afgenomen.

Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis om zich te laten onderzoeken. De twee eigen rechters zijn aangehouden voor mishandeling en vrijheidsberoving.

Het slachtoffer, een 28-jarige Poolse man, zal zodra zijn medische toestand dat toelaat verhoord worden door politie in verband met de diefstallen waar hij van beschuldigd wordt door het duo.

Bron: Politie