© US Army via Wikimedia Commons

Duo verdacht van voorbereiden en spotten liquidatie bekende Turks-Amsterdamse drugshandelaar

Twee mannen worden door justitie in Amsterdam verdacht van het voorbereiden van een liquidatie op een drugshandelaar.

Vorig jaar werd de 55-jarige Turkse Amsterdammer Ahmet G. op straat in Amstelveen onder vuur genomen. G. was op dat moment samen met zijn dochter. De twee raakten gewond door de schietpartij maar verkeerden buiten levensgevaar. De liquidatie zou zijn mislukt omdat het vuurwapen van de schutter blokkeerde.

De 35-jarige Patrick van M. en de 46-jarige Rosello van T. worden door justitie verdacht van betrokkenheid bij de aanslag. De twee zouden G. ruim een jaar daarvoor hebben geobserveerd. Ook een contact van G. werd destijds geobserveerd door de verdachten, meldt de officier van justitie. Volgens Het Parool heeft justitie een verdachte in beeld die betrokken zou zijn geweest. Omdat de man nog niet is gearresteerd.

Het bewijs tegen de mannen komt voornamelijk uit observaties van de recherche en afgetapte gesprekken. Verder zijn er filmpjes bij de verdachten aangetroffen die tijdens de observaties zouden zijn gemaakt. De verdachten zitten sinds december vast en hebben zich vanaf het begin beroepen op hun zwijgrecht.