Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Dure horloges, auto’s en geld in beslag bij invallen in onderzoek drugshandel omgeving Deventer

De politie heeft in een onderzoek naar drugshandel in omgeving Deventer, invallen verricht en verdachten aangehouden. Bij de actie zijn onder meer dure horloges, auto’s en grote hoeveelheden contant geld aangetroffen en in beslag genomen.

Het onderzoek heeft maanden in beslag genomen en afgelopen maandag kwam de politie in actie en heeft doorzoekingen verricht op vijf locaties in Deventer en in Lochem. Tijdens het onderzoek werden onder andere verdovende middelen waaronder zakken met pillen en handelshoeveelheden drugs aangetroffen. Daarnaast nam de politie een grote hoeveelheid contant geld, een vuurwapen, dure horloges, drie auto’s en zwaar illegaal vuurwerk in beslag.

Het vuurwerk, in totaal 107 kilo, werd gevonden op een zolder van een woning in Schalkhaar en bestond onder andere uit mortierbommen en cobra’s. De gehele partij is in beslag genomen en de bewoner van dit pand is één van de aangehouden verdachten. In totaal zijn vijf mannen in de leeftijd van 20 tot 50 jaar oud aangehouden op verdenking van betrokkenheid.