Dure horloges en tientallen auto’s in beslag in onderzoek witwassen via autoverhuurbedrijf

De politie heeft in een onderzoek naar witwassen via een autoverhuurbedrijf invallen verricht en meerdere verdachten aangehouden. Bij de actie zijn onder meer dure horloges en tientallen auto’s in beslag genomen.

Het onderzoek werd begin 2019 gestart nadat er informatie binnenkwam over een autoverhuurbedrijf in Alblasserdam. Voor het bedrijf stond al lange tijd een grote hoeveelheid elektrische (deel)auto’s waarmee ogenschijnlijk niet gereden werd en bedrijfsactiviteiten werden niet of nauwelijks waargenomen, meldt een woordvoerder van de politie.

Op dinsdagochtend vielen agenten meerdere panden binnen. Het gaat om een bedrijfspand aan de Newtonweg in Alblasserdam, een woning aan het Gangboord in Papendrecht en in Sliedrecht bij een bedrijfspand aan de Gantelweg en twee woningen aan de Kerkbuurt en de Beethovenstraat en een pand op de Frijdastraat in Rijswijk.

Bij de doorzoekingen werden diverse voertuigen, dure horloges, administratie en gegevensdragers in beslag genomen. Daaronder een Mercedes AMG, Tesla en Bentley en horloges van merken als Rolex, Hublot en Audemars Piguet. Verder werden tientallen huurauto’s in Alblasserdam en Rotterdam in beslag genomen.

Een 50-jarige man en een 55-jarige vrouw uit Papendrecht werden als hoofdverdachten op verdenking van witwassen aangehouden. Een 28-jarige vrouw en een 32-jarige man uit Sliedrecht, werden aangehouden vanwege medeplichtigheid aan witwassen en/of wapenbezit.