Dure horloges, cash en kunst van Picasso, Warhol en Chagall gepakt bij invallen drugsbende

De Zweedse en Spaanse politie hebben een drugsbende opgerold in een langer lopend onderzoek. Bij de invallen zijn onder meer kunstwerken van Picasso, Warhol en Chagall aangetroffen.

De criminele organisatie stond al geruime tijd onder observatie van de Zweedse en Spaanse politie. Het onderzoek heeft ruim twee jaar in beslag genomen. De eerste verdachte werd december 2020 aangehouden. Het ging toen om een Spaanse man die in het Zweedse Helsingborg woonde. Hij is inmiddels uitgeleverd aan Spanje.

Na verder onderzoek zijn nu invallen verricht bij de overige leden van de drugsbende. Bij de invallen nam de politie veel cash, dure horloges, auto’s en meubels van designermerken in beslag. Daarnaast werd veel kunst aangetroffen van wereldberoemde kunstenaars zoals Pablo Picasso, Andy Warhol en Marc Chagall.

De opgepakte verdachten zouden grote hoeveelheden drugs vanuit Zuid-Spanje naar Zweden hebben gesmokkeld. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen in zowel Zweden als in Spanje worden niet uitgesloten.