Moncler jas. © Crime-Nieuws.nl

Dure merkkleding afgepakt en celstraf voor Amsterdamse broers zonder officieel legaal inkomen

De rechtbank heeft twee broers uit Amsterdam veroordeeld tot gevangenisstraffen voor het bezit van luxe spullen, zoals dure merkkleding en een Rolex, zonder legaal inkomen.

De verdachte broers werden volgens Het Parool afgeluisterd vanwege een verdenking inzake witwassen. Tijdens de afluisteroperatie kreeg de recherche het vermoeden datzeker één van de twee broers in drugs handelde. Verder doken er veel foto’s en video’s op waarin de twee verdachten te zien waren met dure spullen en cash geld.

De mannen hadden een luxe levensstijl maar geen officieel inkomen. Hun ouders leefden van een uitkering. Na doorzoeking troffen agenten in hun woningen zakjes cocaïne, heroïne, een plak hasj en XTC. Verder werd er een grote hoeveelheid merkkleding en tienduizenden euro’s cash aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat om kleding van Moncler, Stone Island, Gucci, Louboutin en meer.

De politie heeft een complete garderobe in beslag genomen bij de verdachte broers. Op de lijst van in beslag genomen spullen staan acht jassen van Moncler, Stone Island, Canada Goose, Parajumpers, Dsquared en Woolrich. Verder gaat het nog om zes truien, twee trainingspakken, een grote hoeveelheid T-shirts, broeken en zonnebrillen. De ene broer moet nu een jaar de cel in en de andere man is veroordeeld tot negen maanden cel.