€ 1.000.000 cash in beslag genomen

Bij een onderzoek naar witwassen heeft de politie onlangs een geldbedrag van € 1.000.000 cash in beslag genomen. Daarbij zijn twee Amsterdammers aangehouden. Bij het onderzoek werd nauw samengewerkt met de Douane.

Op 11 februari 2013 trof de politie een deel van het geld aan in tassen die werden gevonden in de woning van de verdachten. De politie was het geld op het spoor gekomen na enkele meldingen van verdachte omstandigheden in en rondom het huis van de Amsterdammers in het stadsdeel Nieuw-West. Getuigen hadden ondermeer gezien dat er ’s nachts spullen de woning werden binnengedragen.

Bij doorzoeking van de woningen stuitte de recherche op een aantal tassen waarvan ze niet direct konden zien wat er in zat. Om die reden werd de Douane ingeschakeld zodat ze met scanapparatuur konden zien wat er precies in de tas zat. Daaruit bleek dat er dubbele bodems in de tassen waren aangebracht.

In die dubbele bodems bleek, na het tellen, een bedrag van € 700.000 te zijn verstopt. Bij het vervolgonderzoek werd in een andere woning van beide verdachten nog eens € 300.000 cash gevonden. Omdat er mogelijk sprake is van witwaspraktijken is het geld in beslag genomen.

Twee Amsterdammers, een 21-jarige vrouw en een 34-jarige man, zijn op de dag van de vondst aangehouden en zijn inmiddels al voorgeleid aan de rechter-commissaris. Beide zitten voor nader onderzoek nog vast.

Bron: Politie