€ 2.500.000,- cash, Rolls Royce, Bentley’s, Mercedessen en meer geplukt bij oprollen criminele organisatie

Bij het oprollen van een criminele organisatie heeft politie/justitie aanzienlijke bedragen en tientallen dure auto’s in beslag genomen in het kader van de plukze wetgeving. Eerder vandaag maakte de politie bekend dat er invallen zijn gedaan in verschillende woonwagenkampen in verband met de handel in verdovende middelen en/of deelname van enkele personen aan een criminele organisatie. Daarbij werden vijf mannen en één vrouw aangehouden.

Bij de invallen kreeg de politie medewerking van AST-teams van defensie. Deze specialisten beschikken over geavanceerd gereedschap waardoor ze onder meer door muren en objecten kunnen kijken om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te kunnen ontdekken.

Bij een bedrijf in Zoetermeer werd de gehele administratie in beslag genomen. Justitie vermoedt dat de organisatie haar apparatuur voor de wietplantages bij het bewuste bedrijf afnam. Tevens werd in een kluis een groot bedrag aan contanten aangetroffen en in beslag genomen. Dat bedrag is de politie nog steeds aan het tellen. Tot nu toe is zeker € 550.000,- geteld. In drie bankkluizen werd nog eens circa € 2.000.000,- aan contanten aangetroffen.

Bij doorzoeking van een vakantiewoning in Moerdijk werd apparatuur aangetroffen om wiet te drogen en te verpakken. Verstopt onder de vloer werden tientallen kilo’s wiet gevonden. De politie/justitie vermoedt dat vanuit deze woning wiet naar onder andere Engeland werd gesmokkeld.

Omdat het motto van justitie is: “Misdaad mag niet lonen” zijn er heel wat spullen geplukt van de verdachten. Zo zijn er 19 dure auto’s waaronder een Rolls Royce, wat Bentley’s en verschillende Mercedessen, 6 Harleys, 5 scooters en een camper geplukt. Daarnaast zijn er ook tientallen kilo’s wiet en drie vuurwapens gevonden en in beslag genomen.

Tevens is er een aanzienlijke bedrag aan contant geld gevonden bij de doorzoekingen. Van dat geld is tot nu toe al ruim € 2.500.000,- geteld. Maar de politie laat weten dat het tellen nog lang niet is afgerond. Daarnaast heeft Bureau Ontnemingen van het Openbaar Ministerie (BOOM) beslag laten leggen op 58 bankrekeningen. Daar zouden aanzienlijke bedragen op staan.

Bron: Politie