€ 37.000.000 buit gemaakt bij overval Zaventem

Op een persconferentie heeft het Brusselse parket dinsdagmorgen 19 februari gezegd dat de overvallers die de spectaculaire overval op een Swissair vliegtuig op Zaventem hebben gepleegd, verkleed waren als politieagenten. De acht daders kwamen in zwarte auto’s met blauwe zwaailichten op het toestel afrijden. Volgens bronnen in het Antwerpse diamantwereld, hebben de overvallers 120 pakketten met ruwe diamanten buitgemaakt, met een waarde van om en nabij de € 37.000.000.

De firma Brink’s Diamond & Jewelry Services was de partij diamanten net aan het laden. De overvallers hielden personeel van het bedrijf onder schot met automatische vuurwapens. In totaal heeft de perfect uitgevoerde overval slechts enkele minuten geduurd. De daders hebben het terrein verlaten middels een groot gat in de omheining.

‘Uit elk van de twee wagens stapten vier gewapende en gemaskerde mannen die de bewakers van het waardetransport, de piloot en de copiloot van het vliegtuig bedreigden. Vervolgens forceerden ze de laaddeuren van het vliegtuig en gingen er vandoor met 120 colli’s uit de laadruimte. Nadien gingen de overvallers er met hoge snelheid vandoor’, aldus een woordvoerder van het parket.

Eén van de vluchtauto’s, een witte Mercedes Vito, is in de plaats Zellik compleet uitgebrand teruggevonden. Getuigen hebben gezien dat er mannen overstapten van de Vito in een andere auto. Vermoedelijk was dat een Audi. Van de daders ontbreekt op dit moment nog ieder spoor.

Omdat de buit bestaat uit ruwe diamant is de kans zéér groot dat deze nooit meer zal worden teruggevonden.

Het lijkt erop dat de overvallers precies wisten waar ze mee bezig waren. Want ze wisten al in welk deel van de lading ze moesten zoeken. Dat en de wijze waarop ze het vliegveld betraden maakt het zéér waarschijnlijk dat zij hulp van binnenuit hebben gekregen. Oftewel bij Swissair, de luchthaven of Brink’s.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl