De geruchtmakende overval op multimiljonair Wim Zegwaard houdt de gemoederen klaarblijkelijk nog altijd bezig. In de media werd na de overval melding gemaakt van een aanzienlijke buit die de daders zouden hebben meegenomen. Maar uit stukken uit het strafdossier die collega’s van Telecrime in hebben gezien blijkt nu dat de buit aanzienlijk groter was. Ruim € 8.200.000,- groter om precies te zijn. Justitie heeft dit om (nog) onbekende redenen niet naar buiten gebracht.

Op 22 maart 2012 worden Wim Zegwaard en zijn partner overvallen in hun villa in Rijswijk. De overvallers zouden kleren hebben gedragen alsof ze leden van een arrestatieteam (AT) waren. Op de jassen van de daders zou een witte opdruk met de tekst ‘Amsterdam’ hebben gestaan.

Bij de overval maakten de daders, naar nu blijkt, een enorm bedrag aan contant geld en 250 à 300 klokkies van merken zoals Patek Phillipe, Frank Muller & IWC buit.

Justitie zet nu alles op alles om verdachte Reda N. voor langere tijd op te sluiten. Na de overval op Zegwaard werd N. door verschillende media afgeschilderd als hoofdverdachte. Ook denkt men dat hij betrokken was bij een woningoverval op een welvarende familie in Rotterdam-Hillegersberg. Volgens geruchten zou de vrouw des huizes in de Quote-500 staan. Of Reda daadwerkelijk betrokken is bij al deze zaken zal nog in een rechtbank moeten blijken.

Volgens Telecrime zou er geen sterk bewijs tegen Reda zijn. Het beeld dat in de media is gecreëerd komt niet overeen met de bevindingen uit het strafdossier, aldus Telecrime.

Klik hier om de volledige reconstructie op Telecrime te lezen.