€ 900.000 in beslag genomen op verdenking van witwassen

Zaterdag 16 maart heeft de politie in Amsterdam bij een witwasonderzoek ruim € 900.000 contant geld gevonden en in beslag genomen. Het geld lag verstopt in een reiswieg en een babyledikant in het huis van één van de verdachten. Bij het onderzoek zijn in totaal vier mensen aangehouden.

De Amsterdamse politie kwam het partij geld op het spoor door het verdachte gedrag van twee mannen. Beide mannen, een 29-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 36-jarige Amsterdammer, probeerden aanzienlijke geldbedragen te wisselen bij een wisselkantoor. Dat viel de politie nogal op waarop ze besloten om het duo te controleren. Bij controle werd bij beide mannen voor enkele duizenden euro’s aan contant geld aangetroffen. Beide mannen werden direct aangehouden op verdenking van het witwassen van geld.

Daarop werd hun geparkeerde auto ook gecontroleerd. Daar stuitten de agenten op nog een bedrag van enkele tienduizenden US dollar’s contant. Bij doorzoeking van de woning van de 36-jarige Amsterdammer werd na onderzoek in een reiswieg en een babyledikant een contant geldbedrag gevonden van ruim € 900.000. Twee vrouwen van 28 en 60 jaar die in het huis verbleven zijn ook aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. De vier aangehouden personen zijn voor verder onderzoek en nader verhoor in verzekering gesteld en zullen deze week worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Al het geld is in beslag genomen.

Bron: Politie