Doelwit liquidatie Staatsliedenbuurt opgepakt in Rotterdam

Vrijdag 22 februari is in Rotterdam een 28-jarige man aangehouden wegens vuurwapenbezit en valse identiteitspapieren. Deze man was op 29 december vorig jaar in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West toen onder meer op hem en Youssef Lkhorf en Saïd el Yazidi werd geschoten door meerdere schutters.

Naar aanleiding van dit bericht van de politie kunnen we opmaken dat de mysterieuze ‘Ben’ van de achterbank eindelijk opgespoord is. Hij zou volgens verschillende bronnen het ‘echte’ doelwit zijn geweest. Sinds de schietpartij is de politie naarstig op zoek naar de derde en mogelijk vierde inzittende van de doorzeefde Range Rover.

De verdachte die vrijdag opgepakt is zou de man zijn die door in het water te springen wist te ontkomen aan zijn moordenaars. Youssef en Saïd hadden die wijsheid/geluk niet en werden koelbloedig ter plekke geliquideerd.

Op het internet gonsde het gelijk al van de geruchten dat Saïd en Youssef niet het ‘echte’ doelwit waren. Dat was namelijk de man op de achterbank. De zogenaamde ‘Ben’.

Afgelopen maandag is de verdachte door het OM voorgeleid aan de rechter-commissaris die zijn voorlopige hechtenis heeft verlengd.

Bron: Politie