‘Eerlijke vinder’ aangehouden na snel oprapen vuurwapen van vluchtende verdachte

In Rotterdam is een ‘eerlijke vinder’ van een vuurwapen aangehouden door de politie samen met de vuurwapengevaarlijke verdachte die het pistool weggooide.

Agenten controleerden op vrijdag 8 maart een auto toen één van de passagiers plotseling besloot te vluchten. Hij rende weg en een agent heeft de achtervolging ingezet. Terwijl de verdachte wegvluchtte, gooide hij een paar voorwerpen weg, waaronder een vuurwapen. Doordat niet kon worden uitgesloten dat de man nóg een vuurwapen bij zich had, nam de agent geen risico.

Hij schreeuwde tegen de wegrennende verdachte dat hij zich moest overgeven of dat hij anders zou gaan schieten. De 24-jarige Rotterdammer besloot te stoppen en gaf zich over. Het vuurwapen dat hij eerder had weggegooid werd niet meer aangetroffen. Volgens getuigen had een onbekende man het wapen opgeraapt en in zijn zak gestopt.

De ‘eerlijke vinder’ is vervolgens met cameratoezicht getraceerd op het Schouwburgplein. Agenten zijn met spoed ter plaatse gegaan en hebben de man aangehouden. Het gaat om een 26-jarige Pool. Het vuurwapen had hij nog op zak. Zowel de vuurwapengevaarlijke vluchtende verdachte als de eerlijke vinder zitten nu vast. De politie onderzoekt de zaak.