Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Eigenaar beschoten restaurant Antwerpen moet zeven jaar cel in voor invoer blokken cocaïne

De eigenaar van een beschoten restaurant in Antwerpen moet zeven jaar de cel in voor betrokkenheid bij de invoer van cocaïne.

Het gaat volgens Belgische media om Ali O. die uitbater was van The Pasta House aan de Turnhoutsebaan in Deurne. Het pand werd beschoten met een automatisch vuurwapen vanwege een vermoedelijk conflict in het Antwerpse drugmilieu. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt O. van betrokkenheid bij het uithalen van meerdere partijen cocaïne. Het ging om zeker negen (pogingen) tot uithalingen.

Tegen de verdachte was een gevangenisstraf van 5 jaar geëist. De rechtbank was streng en heeft een hogere straf van 7 jaar opgelegd. Daarnaast is 102.000 euro crimineel vermogen verbeurd verklaard. Bewijs tegen O. kwam onder meer uit gekraakte Sky ECC pgp-chats. Tijdens de rechtszaak bleek dat justitie een account met gebruikersnaam ‘Spongebob’ linkt aan de verdachte. Hij was niet aanwezig bij de uitspraak.

Een vrachtwagenchauffeur die in hetzelfde onderzoek werd aangehouden is ook veroordeeld. Saïd K. moet ook zeven jaar de cel in. Ook hij was volgens de officier betrokken bij negen pogingen tot uithalen van cocaïne. De andere twintig verdachten kregen straffen van 4 tot 5 jaar opgelegd van de rechtbank.