© Crime-Nieuws.nl

Eigenaar growshop schuldig bevonden aan leiden criminele organisatie en faciliteren grootschalige kweek van wiet

De rechtbank Limburg heeft de eigenaar van een growshop veroordeeld voor het leiden van een criminele organisatie en grootschalige hennepteelt.

De leider van de criminele organisatie was volgens een woordvoerder de eigenaar van een growshop. Er konden in de growshop stekken worden besteld en vervolgens worden afgehaald in loodsen. De verdachte heeft tijdens de zitting bekend dat hij vanuit het pand handelde in stekken. In zijn bedrijfspand en bij hem in gebruik zijnde loodsen zijn goederen (in grote hoeveelheden) voor de grootschalige teelt van wiet aangetroffen. Bij een aantal klanten van de growshop, dat grote hoeveelheden hennepstekken had besteld, is later daadwerkelijk een wietkwekerij aangetroffen. De rechtbank acht bewezen dat de aangetroffen goederen bestemd waren voor de illegale hennepteelt en dat de eigenaar van de growshop en zijn werknemers hiervan op de hoogte waren.

De rechtbank heeft de leider van de criminele organisatie tot een deels voorwaardelijke gevangenisstraf van 15 maanden met aftrek van het voorarrest veroordeeld. Andere leden van de criminele organisatie, zoals medewerkers van de growshop en de leveranciers en een afnemer van hennepstekken, kregen (deels) voorwaardelijke gevangenisstraffen en taakstraffen. De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf rekening gehouden met het feit dat de verdachten lang hebben moeten wachten op de afronding van hun strafzaak.