De eigenaar van een opgerolde PGP-netwerk die door justitie als ‘telefoonleverancier van de onderwereld’ werd bestempeld, mag zijn woning in Nijmegen niet meer in. De man en zijn gezin lopen gevaar vanwege dreigingen uit het criminele milieu.

Sinds 2016 wordt de man al ernstig bedreigd door criminelen. Dit gebeurde nadat het Openbaar Ministerie (OM) en politie invallen hadden gedaan en zijn bedrijf, Ennetcom, ontmantelden. Het bedrijf leverde cryptotelefoons (PGP’s) aan klanten waaronder criminelen. Hierbij werd onder meer veel data van een server in beslag genomen en die informatie wordt nu gebruikt in meerdere zaken omtrent liquidaties en andere zware criminaliteit.

De woning van de voormalige PGP-netwerk eigenaar is sindsdien meerdere keren het doelwit geweest van aanslagen. Er is geschoten en er zijn auto’s in brand gestoken. De buren zijn per vergissing ook onder vuur genomen. Drie weken geleden werden mannen in een gestolen auto met een automatische wapen en munitie betrapt in de omgeving van het pand.

De dreiging zou momenteel zo groot zijn dat de bewoners en alle buren gevaar lopen. Toen het slachtoffer terugkeerde van vakantie werden hij en zijn gezin opgewacht en zijn nu door de overgebracht naar een geheime locatie. De kinderen mogen voorlopig niet naar school en de burgemeester heeft het huis van het gezin gesloten.