O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

Eigenaren growshop veroordeeld voor faciliteren grootschalige hennepteelt

De eigenaren van een growshop zijn door de rechtbank veroordeeld voor het faciliteren van professionele, grootschalige hennepteelt.

Het bedrijf krijgt een voorwaardelijke geldboete, omdat inmiddels heel veel tijd is verstreken en de gehele bedrijfsvoorraad verbeurd is verklaard. De eigenaren van het bedrijf zijn door de rechtbank Limburg veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden en een taakstraf van 120 uur. Een medewerker is vrijgesproken omdat niet duidelijk is geworden welke werkzaamheden hij precies voor het bedrijf heeft verricht.

Bij een actie van de politie werd in 2017 een grote partij stoffen en goederen aangetroffen die gebruikt worden bij het kweken van wiet. Ook verkocht het bedrijf geselecteerde hennepzaden. Goederen die vaak gebruikt worden bij illegale hennepteelt, die het bedrijf niet op voorraad had, konden worden besteld. De hennepzaden werden ook online aangeboden. Verder werd op de website uitleg gegeven over het kweken van wiet op een professionele wijze.

Met ingang van 1 maart 2015 is het faciliteren van professionele hennepteelt verboden. Het bedrijf betreft een voormalige growshop en heeft zijn assortiment na de wetswijziging van 1 maart 2015 onvoldoende aangepast. Gelet op de bedrijfsvoering acht de rechtbank bewezen dat de door het bedrijf verkochte goederen en stoffen daadwerkelijk voor de illegale hennepteelt bestemd waren en dat de bestuurders dit ook wisten. De verdachten zijn met hun bedrijfsactiviteiten professionele henneptelers behulpzaam, aldus een woordvoerder van de rechtbank.