De eigenaren van twee websites die gratis spellen van Nintendo hebben aangeboden, moetennu 12 miljoen dollar betalen aan het bedrijf.

De eigenaren van de inmiddels offline gehaalde rom-websites loveroms.com en loveretro.co hebben geschikt met Nintendo voor een bedrag van rond de 12miljoen dollar (omgerekend 10,7miljoen euro). Dat meldt Torrentfreak.

Het gaat om een stel dat Nintendo-software aanbood op de websites. De twee hebben schuld bekend aan merkinbreuk van Nintendo en schending van auteursrechten. Via de websites konden mensen gratis roms (spellen) downloaden.

Het ging om kopieën van games die op Nintendo-spelcomputers gespeeld kunnen worden. Via een speciaal programma, een zogenaamde emulator, waren bijvoorbeeld spellen van de Super Nintendo, Game Boy of Nintendo 64 op de computer te spelen.

Het bedrijf spande een in juli een rechtszaak aan en kort daarna zijn de websites uit de lucht gehaald. Nintendo had in eerste instantie een schadevergoeding van 150.000 dollar per game tot 2 miljoen dollar per inbreuk.

Uiteindelijk is er geschikt voor 12 miljoen dollar. Daarnaast moeten de eigenaren hun websites en al hun Nintendo-games en emulatoren overdragen aan Nintendo. Of het stel überhaupt beschikt over 12 miljoen dollar is niet bekend.