Maandag 8 juli heeft de politie in Eindhoven twee mannen aangehouden na een korte achtervolging. Bij doorzoeking van hun voertuig werd een substantiële hoeveelheid softdrugs gevonden.

Rond 23.30 uur zagen agenten een voertuig op het Woenselse Markt tegen het verkeer in rijden. Tevens bleek het voertuig onverzekerd. Daarop werd besloten om het voertuig staande te houden.

Inplaats van gehoor te geven aan het stopteken van de politie voerde de chauffeur zijn snelheid op en ging er vandoor. De politie zette de achtervolging in en een korte tijd later stopte de auto in De Vriesstraat. In en rondom het voertuig roken agenten direct sterke hennepgeur en zagen bij de passagier een tas liggen. Bij controle bleek er in die tas een hoeveelheid hasj te zitten. Bij verdere controle werd er in de kofferbak nog een tas gevonden. Deze zat vol met hasj en wiet. In totaal werd er 10 kilo wiet en 3 kilo hasj gevonden.

De inzittenden, twee mannen uit Eindhoven van 22 en 25 jaar oud, zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De softdrugs en het voertuig zijn in beslag genomen.

Bron: Politie