Eindhovense ladingdieven aangehouden

Woensdag heeft de politie in de regio Eindhoven zeven verdachten aangehouden in een onderzoek naar ladingdiefstal. De mannen uit Eindhoven en Geldrop worden verdacht van het op grote schaal stelen van ladingen uit vrachtwagens.

Uit onderzoek blijkt dat de ladingdieven in verschillende groepen meerdere nachten per week op pad gingen om vrachtwagens leeg te roven. De bende sloeg toe door het zuiden en oosten van Nederland. Vermoedt wordt dat de chauffeurs bedwelmd werden zodat de dieven rustig hun slag konden slaan. Hoe dat precies te werk ging is niet bekend.

De ladingdiefstallen werden de afgelopen twee maanden op diverse parkeerplaatsen gepleegd. Daarbij werden tientallen televisies en tientallen dozen Lego buitgemaakt. Vier verdachten werden tijdens het onderzoek al een keer aangehouden voor poging tot diefstal. Na hun vrijlating ging het viertal weer verder met hun criminele activiteiten, soms dezelfde nacht nog.

Woensdag heeft de politie acht woningen in Eindhoven, Geldrop, Leende en Maasbracht doorzocht.
Ook werden een garagebox in Eindhoven, een winkelpand en een loods doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op gestolen televisies, enkele duizenden euro’s contant geld, dure horloges, drie auto’s en verschillende stanleymessen. Bij een man in Leende zijn een partij Adidas schoenen en een partij parfum in beslag genomen.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl