De afgelopen maanden heeft de politie in Eindhoven meerdere verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij ‘ripdeals’.

De recherche kwam de groep uit de binnenstad van Eindhoven op het spoor na onderzoek van een beroving en een schietpartij. Uit het onderzoek werd al snel duidelijk dat meerdere zaken mogelijk verband hebben met elkaar.

In september vorig jaar zouden twee Eindovenaren van 22 jaar oud betrokken zijn geweest bij een ripdeal. Een 23-jarige man uit Steensel en een 22 jarige man uit Eersel waren naar een woning aan de Laagstraat gekomen om daar drugs te kopen. Deze transactie was geregeld door een 33-jarige vrouw uit Eindhoven. Op een gegeven moment trokken de verkopers een vuurwapen en onstond er een worsteling waarbij een persoon gewond raakte.

Nadat de vrouw in oktober werd gearresteerd, konden ook de twee Eindhovenaren kort daarna worden aangehouden. Zij zitten nog vast. De dame in kwestie is na haar aanhouding weer op vrije voeten gesteld.

Een angal dagen later kwam er een melding binnen bij de politie van een man die beschoten was aan de Grote Berg in Eindhoven. Volgens de politie was het slachtoffer, een 33-jarige Eindhovenaar, ook betrokken bij een ripdeal. In november en januari heeft de politie twee mannen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl