‘El Chapo’ Guzmán ontsnapt via tunnel

De Mexicaanse autoriteiten hebben bekendgemaakt dat Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán Loera ontsnapt is via een ingenieuze tunnel van ruim 1,5 kilometer lang. 

Tijdens een persconferentie is bekendgemaakt dat ‘El Chapo’ is ontsnapt via een gat van ongeveer 50 centimeter die uitkwam in een tunnel. Hij is daar doorheen geklommen en kwam zo terecht in een ingenieus gebouwde tunnel van ongeveer 1,5 kilometer lang. In de tunnel was verlichting, een ventilatiesysteem en een wagentje met motor op rails. De tunnel kwam uiteindelijk uit op een boerderij.

Guzmán is klaarblijkelijk gek op tunnels want voor zijn arrestatie in februari 2014 ontsnapte hij elke keer aan de autoriteiten door een ingenieus gebouwde tunnelsysteem onder zijn appartementen. Zo kon hij van de ene naar de andere woning ontsnappen. Hij wist regelmatig op die manier te ontkomen aan de autoriteiten. Lees hier een uitgebreid verslag van de jacht op ‘El Chapo’ Guzmán voor zijn arrestatie in 2014.


De autoriteiten hebben arrestaties verricht inzake de ontsnapping van ‘El Chapo’. Achttien personen zijn aangehouden en worden momenteel verhoord in Mexico-Stad. Dit is een enorme klap voor de Mexicaanse autoriteiten die eerder vol trots ‘El Chapo’ toonden als een soort trofee.

Joaquin 'El Chapo' Guzmán Loera in de Altiplano gevangenis.
Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán Loera in de Altiplano gevangenis.