De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Elf zwaarbewapende mannen na urenlange impasse met Amerikaanse politie aangehouden

De Amerikaanse politie heeft na een urenlange impasse elf zwaarbewapende mannen aangehouden.

De groep werd midden in de nacht rond 2.00 uur ontdekt door de politie van Massachusetts. Hun voertuigen stonden met knipperende lichten in de berm van de snelweg. De agenten gingen een kijkje nemen er vanuit gaande dat de betreffende personen mogelijk zonder benzine zaten of iets aan hun auto’s hadden. Eenmaal aangekomen troffen ze mannen in militaire kleding met een grote hoeveelheid wapens.

Aan het verzoek om de vuurwapens neer te leggen gaven de verdachten geen gehoor en renden het bos in. Daar konden ze na uren onderhandelen worden aangehouden door de politie. Het is niet duidelijk wat de zwaarbewapende mannen van plan waren. Volgens Amerikaanse media gaat het om een groep die zichzelf ‘Moorse Amerikanen’ noemt. Een soevereine groep die de Amerikaanse wet niet erkent.

De mannen hadden in ieder geval geen vergunning voor hun wapenarsenaal. Ze zitten vast en worden verhoord. Volgens de politie zouden ze hebben gezegd onderweg te zijn geweest naar een ’training’. Het onderzoek is in volle gang. De elf verdachten zullen dinsdag voor de rechtbank verschijnen waar besloten gaat worden of ze vast blijft zitten en wat de eventuele aanklachten zullen zijn.