Marokkaanse hasj en een joint met hasj erin! © crime nieuws

Enorme partij hasj onderschept bij controle vissersboot op Middellandse Zee bij Murcia

In Spanje is voor de kust van Murcia een boot onderschept met een enorme partij hasj aan boord ter waarde van tientallen miljoen euro’s.

De enorme drugsvangst werd op ongeveer 110 mijl (177 kilometer) voor de kust van Murcia bij Cabo de Palos gedaan. Bij een controle op de vissersboot werd een grote hoeveelheid hasj gevonden. Het ging in totaal om 15.000 kilogram.

Vier personen zijn aangehouden en vastgezet op verdenking van drugssmokkel. Het gaat om drie Nederlanders en een Bulgaar. De partij hasj is in beslag genomen en wordt spoedig vernietigd. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar mogelijk andere betrokkenen.

De vissersboot ‘Trip Tender’ werd al enige tijd in de gaten gehouden door de Spaanse politie na een tip van de Nederlandse autoriteiten. Die hadden aanwijzingen dat er mogelijk sprake was van grootschalige drugssmokkel. Vanaf het moment dat de boot vertrok van de haven in Stellendam werden de verdachten geobserveerd en in de gaten gehouden.

Eerder verschenen er ook al spectaculaire beelden van een speedboot met hasj die op volle zee achtervolgd werd door de Guardia Civil. De opvarenden gooiden alle balen met hasj van boord. Klik hier om de video te bekijken!