Marokkaanse hasj en een joint met hasj erin! © crime nieuws

Enorme partij hasj t.w.v. tientallen miljoenen euro’s onderschept op Nederlandse boot voor kust Sicilië

De Italiaanse autoriteiten hebben voor de kust van Sicilië een enorme partij hasj aangetroffen op een Nederlandse vissersboot.

Het gaat om de boot met de naam ‘Quest’. De drugsvangst heeft te maken meteen internationaal onderzoek en het schip werd al geruime tijd in de gaten gehouden. Vanaf Malta vertrok de vissersboot gevuld met 10.000 kilo hasj naar de straat van Gibraltar.

De Italianen kwamen in actie toen er speedboten arriveerden die de hasj over zouden nemen. De opvarenden zijn op heterdaad gepakt met de enorme partij hasj. De smokkelaars werden op dat moment al twee dagen vanuit de lucht 24/7 gevolgd door de Italiaanse autoriteiten.

Volgens Italiaanse media zijn er twee beruchte Maltese criminelen en een bekende Siciliaanse crimineel gepakt op de Nederlandse vissersboot. In totaal zitten negen personen vast. De nationaliteit van de andere betrokkenen is niet bekendgemaakt.

Eerder deze maand werd een andere Nederlandse vissersboot voor de kust van Spanje onderschept. Op het schip werd een grote partij hasj aangetroffen.