Enorme partij nep merkkleding gepakt in loods Duiven

De politie heeft woensdagochtend in een pand in Duiven een enorme partij nep merkkleding aangetroffen en in beslag genomen. Twee mannen zijn aangehouden en zitten vast.

Rond 10.00 uur werd op een industrieterrein een bestelbus gecontroleerd die net was weggereden bij een loods in de Cartograaf. In het busje bleek een grote partij kleding te liggen. De 29-jarige chauffeur kon geen pakbonnen, vervoersbewijzen of andere documenten tonen. Naar eigen zeggen zou de kleding bedoeld zijn voor verkoop op de markt.

Toen de agenten de kleding controleerden rees al snel het vermoeden dat het om nep merkkleding gaat. De chauffeur werd aangehouden en de bus en kleding zijn in beslag genomen. Bij nader onderzoek in de opslagloods waar hij vandaan kwam werd een enorme hoeveelheid kleding gevonden.

Het gaat in totaal om 319 dozen met hemden, broeken en trainingspakken. Een 58-jarige man is in het pand aangehouden. Een expert kwam later ter plaatse en bevestigde het vermoeden van de agenten. Alle kleding was nep merkkleding. De politie stelt een nader onderzoek in naar de handel en herkomst van de kleding.