Enorme ravage en schot gelost na brute ramkraak met Audi op juwelier in Amsterdam

De Amsterdamse politie heeft geschoten na een brute ramkraak op een juwelier.

Bij de meldkamer kwam donderdagochtend rond 4.25 uur melding binnen van een mogelijke inbraak bij een juwelier aan het Bijlmerplein. Agenten zijn met spoed ter plaatse gegaan en treffen voor het pand een Audi aan en een enorme ravage. Er blijkt sprake te zijn van een ramkraak.

Er wordt direct in de omgeving gezocht naar de verdachten die mogelijk op een scooter, met onbekende buit, in onbekende richting zijn gevlucht. Medewerkers van de Forensische Opsporingsdienst stellen sporen veilig en de Audi gebruikt bij de ramkraak wordt voor nader onderzoek in beslag genomen.

Kort na de ramkraak zien agenten ter hoogte van station Bijlmer Arena een grijskleurig voertuig rijden met meerdere personen erin. De bestuurder slaat bij het zien van de politieauto af richting het Hoekerodeplein, gaat in een parkeervak stilstaan en rent hard weg. Agenten zetten de achtervolging in en houden de man aan.

Bij de aanhouding is ook een waarschuwingsschot gelost. De twee mannen in het voertuig worden ook aangehouden. Op het politiebureau blijkt dat het trio niets met de ramkraak te maken heeft. De mannen waren op de vlucht geslagen vanwege de avondklok. De politie doet verder onderzoek en roept mogelijke getuigen op om zich te melden.