© crime-nieuws.nl

EOD ingeschakeld na ontdekking wietkwekerij en illegaal fabriekje voor vuurwerk

De politie heeft in Oud Gastel een wietkwekerij en een illegaal fabriekje voor vuurwerk ontdekt. De EOD moest ter plaatse komen vanwege de gevaarlijke situatie.

Op donderdagmiddag doorzocht de politie rond 12.20 uur een pand aan de Opperstraat. Het vermoeden was dat er mogelijk wiet gekweekt zou worden. Dit bleek tijdens de doorzoeking inderdaad het geval te zijn. De agenten ontdekten een wietkwekerij met ruim 400 planten. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de kwekerij ontmanteld en planten afgevoerd.

Naast hennepteelt troffen agenten ook een werkplaats aan waar vermoedelijk vuurwerk werd gemaakt. Er werden verschillende explosieve stoffen aangetroffen. Vanwege explosiegevaar werd de EOD ingeschakeld. Het pand werd ’s avonds bewaakt door agenten en de stoffen werden vrijdag afgevoerd naar een plofplaats om opgeblazen te worden.

De politie doet verder onderzoek naar de gang van zaken en er wordt een bestuurlijke rapportage opgemaakt. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht voor de kwekerij en/of werkplaats voor vuurwerk.