Ermeloër verdacht van drugstransporten naar Noorwegen

De politie in Harderwijk heeft maandagmiddag een 46-jarige man uit Ermelo aangehouden voor drugstransporten vanuit Nederland naar Noorwegen.

Ten tijde van de aanhouding stond de verdachte op het punt om met zijn vrachtauto naar Spanje te vertrekken. In zijn vrachtwagen zijn spullen aangetroffen die gebruikt worden bij het opzetten van hennepkwekerijen.

Het onderzoek begon toen op 1 april 2014 in Noorwegen een Nederlandse vrachtwagenchauffeur is aangehouden. In zijn vrachtwagen werd 230 kilogram hasj gevonden.

De chauffeur verklaarde dat hij onder bedreiging van de 46-jarige man uit Ermelo een aantal drugstransporten naar Noorwegen heeft moeten doen. Vervolgens is onder leiding van het Landelijk Parket een onderzoek gestart naar de Ermeloër.

De Noorse autoriteiten hebben begin juni 2015 in een rechtshulpverzoek aan Nederland om uitlevering van de Ermeloër verzocht. Nederlandse en een afvaardiging van de Noorse en Engelse politie hebben dinsdagochtend doorzoekingen verricht in de woning en bedrijfspand van de verdachte. Daarbij zijn papieren en gegevensdragers aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte Ermeloër zal in Noorwegen terechtstaan.