Ex-lid motorclub Bandidos ondergedoken in safehouse na poging tot liquidatie

Een ex-lid van motorclub Bandidos is ondergedoken in een safehouse na een poging tot liquidatie in Sittard.

Dat meldt 1Limburg. Het slachtoffer is overgebracht naar een veilige locatie. De politie kon zijn veiligheid niet langer garanderen op het moment dat de ex-lid van de Bandidos motorclub zou terugkeren naar zijn eigen woning en/of omgeving.

Op zaterdagavond 12 september werd de 38-jarige man op de Bradleystraat onder vuur genomen. Op dat moment zat hij met draaiende motor in zijn auto. Uit onderzoek blijkt dat het slachtoffer nog in paniek achteruit is gereden toen hij werd beschoten. De snelle handeling heeft vermoedelijk zijn leven gered maar de man raakte wel zwaargewond.

De recherche heeft inmiddels bewakingsbeelden veiliggesteld waarop de vermoedelijke daders te zien zijn. Het gaat om twee mannen op een motor die kort voor de schietpartij al zoekend rondreden door de straat. Na het schieten zijn de twee daders op de vlucht geslagen.

Na de poging tot liquidatie werd aan de Raaskuilderweg in Geleen een brandende motor ontdekt. Het gaat om een BMW, type G310R, met het Duitse kenteken AC TW14. De politie vermoedt dat het gaat om de motor die de daders hebben gebruikt. Het voertuig is ruim twee weken eerder, op donderdag 27 augustus, gestolen vanaf de Neuköllnerstrasse in het Duitse Aken. Het onderzoek naar de schietpartij is in volle gang.