De ex-vrouw van kindermoordenaar Marc Dutroux moet weer voor de rechter verschijnen. Michelle Martin beweert namelijk dat ze geen geld heeft maar dat blijkt anders in elkaar te steken.

In 2001 zou Martin een erfenis van haar moeder krijgen maar zag daar zelf vanaf zodat het geld niet naar de slachtoffers van Dutroux kon gaan. Op deze wijze kregen haar kinderen het geld. Hier staat in België een mogelijke gevangenisstraf van twee jaar op en een boete van maximaal 12.500 euro.

De zaak kwam aan het rollen nadat de vader van de vermoorde Eefje Lambrecks in februari 2013 een klacht indiende tegen Michelle Martin. Dit leidde tot verder onderzoek waaruit bleek dat Martin mogelijk strafbaar is.

Dutroux en Martin werden in 1996 gearresteerd in verband met de verdwijning van zes meisjes. Dutroux kreeg levenslang. Martin werd veroordeeld tot dertig jaar cel voor haar rol bij de ontvoering, verkrachting en dood van enkele meisjes. In de zomer van 2012 kwam de ex van Dutroux onder strikte voorwaarden vervroegd vrij.