Explosie bij fruitbedrijf Nieuwegein gelinkt aan 3500 kilo cocaïne in Antwerpen

Een explosie bij een bedrijfspand van een fruithandel in Nieuwegein heeft vermoedelijk een link met een grote partij cocaïne in Antwerpen.

De explosie vond vorig jaar in de nacht van vrijdag 27 augustus op zaterdag 28 augustus plaats bij het pand aan de Laagraven. Er vielen geen gewonden, maar de explosie veroorzaakte wel veel schade aan de gevel. De politie stelde een onderzoek in naar de aanslag en mogelijke aanleiding hiervoor. Nu blijkt dat er een vermoedelijke link is met een grote hoeveelheid drugs die begin augustus in Antwerpen werd onderschept.

Douaniers troffen in een container met bananen 3500 kilo cocaïne aan. De lading was afkomstig uit Colombia en na de inbeslagname van de drugs werden de bananen aan het betreffende bedrijf in Nieuwegein geleverd. Uit onderzoek is volgens de politie een zeer reëel scenario naar voren gekomen dat de drugscriminelen hebben gedacht dat de cocaïne zou zijn door geleverd aan het fruitbedrijf. De politie doet verder onderzoek naar de explosie en mogelijke betrokkene(n).