Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Explosie en voertuig in brand gestoken in Diemen, politie zoekt gevlucht duo

De politie onderzoekt een explosie en voertuigbrand in Diemen en zoekt twee gevluchte personen.

In de nacht van dinsdag 18 juli op woensdag 19 juli heeft er een explosie plaatsgevonden in een woning aan de Gerrit Rietveldsingel. De explosie heeft een pui en een ruit uit de woning geblazen. Er zijn geen gewonden gevallen.

De explosie vond plaats rond 03.50 uur. Bewoners in de omgeving hoorden een harde knal. De politie kwam ter plaatse en trof de pui en de ruit van de woning beschadigd aan. Er was geen brand in de woning, maar er was wel een sterke rooklucht aanwezig.

De recherche onderzoekt de oorzaak van de explosie. Er wordt rekening gehouden met een verband met een eerdere voertuigbrand in de Piet Mondriaansingel. Rond 00.20 uur kreeg de politie een melding dat er twee voertuigen in brand stonden aan de Piet Mondriaansingel. De brandweer heeft de voertuigen geblust. Uit onderzoek blijkt dat één van de voertuigen bewust is aangestoken en dat de brand is overgeslagen naar het andere voertuig.

De recherche is op zoek naar getuigen van de explosie en de voertuigbrand. Heeft u iets gezien of gehoord, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Signalement

De recherche heeft een signalement van twee verdachten die in verband worden gebracht met de explosie en de voertuigbrand. Het gaat om twee mannen in trainingsbroeken. Eén van de mannen had ten tijde van het incident een gele plastic tas bij zich.