Explosief gebruikt bij mislukte liquidatie in Almere

Bij de poging liquidatie op de Poortdreef in Almere is onder meer een explosief gebruikt. Dit is bekendgemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Zondagochtend werd een moordaanslag gepleegd op de 26-jarige Chahid Y.  op de Poortdreef in Almere. De daders gooiden een explosief naar zijn Golf en openden daarna het vuur. Het slachtoffer werd beschoten maar wist via de bosjes te ontkomen aan de schutters.

Na de poging liquidatie vluchten de daders weg in een BMW. Op de A6 werd een getuige bedreigd met een vuurwapen. Kort daarna staken ze de BMW op de Aalscholver in Muiderberg in brand. Vervolgens stapten ze over in een bordeauxrode Volkswagen Transporter. Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor van de daders.

Wellicht dat de mogelijke daders genoemd zullen worden in een reactie op internet. Er is iemand, voornamelijk op AT5, bezig met het plaatsen van reacties waar mogelijke betrokkenen met naam en toenaam genoemd worden.  Inmiddels heeft AT5 ook door dat het niet heel slim is en zelfs levensgevaarlijk om dit soort reacties toe te laten, en worden ze verwijderd.