© Crime-Nieuws.nl

Explosief tot ontploffing gebracht bij pand Rotterdam, politie onderzoekt zoveelste incident van de week

In Rotterdam is een aanslag gepleegd met een explosief op een pand. Het gaat om het zoveelste soortgelijke incident in de stad.

Bij de meldkamer van de politie kwam afgelopen nacht rond 3.00 uur melding binnen van een harde knal in de omgeving van de Pruimentuin. De politie is direct met meerdere eenheden ter plaatse gegaan en heeft een onderzoek gestart. Op de plaats delict bleek dat een woning het doelwit was.

Door de explosie is de gevel van het pand flink beschadigd geraakt. Door het geweldsincident raakte voor zover bekend niemand gewond. De politie doet onderzoek en roept mogelijke getuigen op om zich te melden. Verdere details over mogelijke daders zijn er op dit moment niet.

De Rotterdamse politie doet onderzoek naar meerdere soortgelijke incidenten met explosieven de afgelopen week. Zo ontplofte er onder meer bij een woning aan de Abrikozentuin, die naast de Pruimentuin ligt, een explosief. In een andere buurt in de stad ging diezelfde nacht ook een explosief af bij een huis in Crooswijk. Er wordt nu onder meer gekeken of er een link is tussen alle aanslagen.