Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Explosies regio Groningen mogelijk gelinkt, politie zoekt getuigen

Op zaterdag 16 september vond rond 07:20 uur een explosie plaats bij een bedrijfspand aan de Langestraat in Winschoten. Er raakte niemand gewond, maar de schade aan het pand was aanzienlijk.

De politie gaat uit van opzet en heeft een onderzoek gestart. In de omgeving van het pand is sporenonderzoek verricht en er wordt een buurtonderzoek uitgevoerd. Daarnaast wordt geprobeerd zoveel mogelijk camerabeelden veilig te stellen.

De politie roept mensen die in de buurt van de Langestraat wonen of werken op om camerabeelden van rondom het incident te delen. Deze beelden kunnen de politie helpen om te achterhalen hoe mogelijke verdachten in de Langestraat zijn gekomen en hoe ze weg zijn gegaan.

Team Grootschalige Opsporing onderzoekt verband met andere geweldsincidenten

Een zogeheten Team Grootschalige Opsporing onderzoekt samen met de recherche of er een verband is tussen de explosie in de Langestraat in Winschoten en andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Dit onderzoeksteam met gespecialiseerde rechercheurs doet bijvoorbeeld ook onderzoek naar de explosie bij een bedrijfspand aan de Herestraat in Groningen op 12 september.