‘Explosieven tot ontploffing gebracht bij woning agent na boetes voor zoon opdrachtgever’

De aanslag met explosieven bij een woning van een politieagent in Best zou zijn gepleegd vanwege boetes.

Bij de aanslag op de woning werd gebruik gemaakt van een zwaar explosief. Op het explosief werd DNA aangetroffen waarbij de politie het vermoeden heeft dat het van de op woensdag aangehouden uitvoerder is. Naast het DNA van de vermoedelijke uitvoerder werd ook een tot op heden onbekend vrouwelijk DNA-spoor aangetroffen op het explosief. Daar wordt nog verder onderzoek naar gedaan.

De politie denkt dat het motief van de aanslag ligt in het uitschrijven van bekeuringen door de getroffen politieagent aan de zoon van de vermoedelijke opdrachtgever. Het lijkt dat de vader van de jongen hierover zo boos was, dat hij de opdracht heeft gegeven om een gerichte aanslag op de woning van de politieagent uit te voeren.

De aanslag vond op 13 december 2020 plaats bij de woning aan de Bokspring. Buurtbewoners schrokken rond 1.45 uur wakker van een harde knal en glasgerinkel. Er bleken explosieven tot ontploffing te zijn gebracht bij de woning. Die explosie bracht een knal teweeg en veel schade aan de carport (en ook aan de woning). Ook ontstond er brand. De bewoners bleven ongedeerd.

De politie stelde een groot onderzoek in naar de aanslag. Hierbij kwam recent een 42-jarige man uit Waalre in beeld als hoofdverdachte. Hij werd vandaag in zijn woning aangehouden. Het onderzoeksteam vermoedt dat hij de opdracht gaf tot deze gerichte aanslag. Ook de vermoedelijke uitvoerder, een 24-jarige man uit Best, werd woensdag aangehouden in zijn woning.