Het extreemrechtse internetforum 8chan is na maanden stilte weer terug op het internet. Het forum gaat verder onder de naam 8kun.

De nieuwe website is niet zo vrij als voorganger 8chan. Daar kon alles worden gezegd hoe gruwelijk en/of dicriminerend en bedreigend het ook was. Op 8kun staat nu een disclaimer dat alles wat als illegaal wordt gezien in de Verenigde Staten zal worden verwijderd van het internetforum.

De meeste subforums zijn volgens een tweet van 8chan weer online gezet. De beheerder van de 8kun roept beheerders van nog ontbrekende subfora op om contact met hem op te nemen, om de fora over te kunnen zetten naar 8kun. De website trok op de eerste dag al veel verkeer en had problemen met de grote hoeveelheid personen die tegelijk online kwamen.

8chan staat bekend om de rechtsextremisten op de site en vele complottheorie├źn die veelvuldig gedeeld werden. In augustus is de site offline gehaald nadat meerdere daders van schietpartijen hun daden aankondigden op de site en hun manifest online hadden gezet.st achterlieten.