Familie beruchte gangster ‘Whitey’ Bulger eist 200 miljoen dollar na moord in gevangenis

De familie van de beruchte gangster James ‘Whitey’ Bulger is van plan om een rechtszaak te starten en eist 200 miljoen dollar van de regering.

De 89-jarige ‘Whitey’ werd op 30 oktober 2018 om het leven gebracht in een gevangenis in Virginia. De beruchte crimineel werd binnen 24 uur na overplaatsing naar de gevangenis doodgeslagen door een gedetineerde. De dader zou een man zijn die veroordeeld is voor het uitvoeren van huurmoorden.

De familie van Bulger dient nu een claim in want de bejaarde crimineel had nooit bij de normale gevangenis populatie gezet mogen worden. De nabestaanden denken dan ook dat dit doelbewust is gedaan zodat ‘Whitey’ kon worden vermoord.

‘Wij geloven dat James Bulger opzettelijk in gevaar is gebracht. Er is gewoon geen andere verklaring voor de overplaatsing van iemand in zijn toestand en status in de algemene bevolking van een van de meest gewelddadige federale gevangenissen van het land.’ Aldus een woordvoerder van familie Bulger.

De bejaarde gangster zat sinds 2011 vast nadat hij ruim tien jaar op de vlucht was voor de autoriteiten. In 2013 werd hij veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Sindsdien zat hij vast tot hij in West-Virginia om het leven werd gebracht. Eén van de daders is volgens Amerikaanse media een voormalige huurmoordenaar van de Italiaanse maffia. Het gaat om de 51-jarige Fotios ‘Freddy’ Gaes. De huurmoordenaar zit al sinds 2003 vast voor het liquideren van een maffiabaas. Het onderzoek naar de moord op ‘Whitey’ Bulger is nog gaande.