Familie looft 100.000 euro uit voor kofferbakmoord Ralf Meinema

De familie van de drie jaar geleden omgebrachte Ralf Meinema heeft de beloning voor de gouden tip met 50K verhoogd. De totale beloning komt daarmee op 100.000 euro.

De 31-jarige Meinema werd eind maart 2017 dood aangetroffen in de kofferbak van zijn eigen auto. Omdat er te weinig informatie binnenkwam in de zaak heeft de familie destijds besloten om 50.000 euro beloning uit te loven. Nu wordt het bedrag verdubbeld omdat er tot op de dag van vandaag geen bruikbare informatie is binnengekomen in verband met de kofferbakmoord.

Ook het Openbaar Ministerie loofde al eerder 15.000 euro uit voor de gouden tip. De man werd op 31 maart 2017 in de achterbak van zijn auto gevonden die half in het water lag in het Stieltjeskanaal tussen Coevorden en Zandpol. Uit onderzoek bleek dat hij op een andere plek met geweld om het leven was gebracht.

De politie heeft in 2018 de 39-jarige Hans O. uit Emmen aangehouden op verdenking van betrokkenheid. De verdachte werd kort daarna weer vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs. Het onderzoek naar de kofferbakmoord is nog in volle gang.