Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

‘Familie slachtoffer dodelijke schietpartij shishalounge met wapens op zoek naar dader’

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een onderzoek ingesteld naar mogelijke wraakplannen van familieleden van het slachtoffer van een dodelijke schietpartij in een shishalounge in Den Haag.

In de nacht van 7 op 8 april werd rond middernacht een 17-jarige jongen neergeschoten bij een ruzie in een shishalounge aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag. Het slachtoffer werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis waar hij een dag later is komen te overlijden.

Kort na de schietpartij kwam bij de politie informatie binnen dat familie van het slachtoffer met wapens op zoek zou zijn naar de daders. Mogelijk zouden ze anderen ook de opdracht hebben gegeven hem iets aan te doen. Daarop werden gesprekken getapt waar volgens het OM in versluierde taal werd gesproken over wapens.

De politie heeft na onderzoek meerdere verdachten aangehouden. Twee van hen zitten nog vast. Een van de twee verdachten die nog vastzitten is een minderjarige jongen van 17 jaar uit Den Haag. Hij zou een voorverkenning hebben uitgevoerd in de straat waar de dader woont. Daarbij werd hij telefonisch aangestuurd door een 31-jarige man doe ook is aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Bij hem thuis werd ook een gaspistool en munitie aangetroffen.

Beide verdachten zijn op 24 april aangehouden.Er zijn in het onderzoek meerdere verdachten in beeld gekomen. Of die verder vervolgd zullen worden, daarover moet het Openbaar Ministerie nog beslissen. De verdachte van de dodelijke schietpartij in de shishalounge, een 19-jarige Rotterdammer, werd op 16 april aangehouden en zit sindsdien vast.