liquidatie broer mocro maffia kroongetuige nabil b. reduan shurandy s
Schutter Shurandy S. liquidatie broer kroongetuige bij bedrijf slachtoffer. © Politie Amsterdam

Familieleden Mocro Maffia kroongetuige ondergedoken in buitenland uit angst voor liquidaties

Familieleden van de Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. zijn uit angst om geliquideerd te worden ondergedoken in het buitenland.

Dat schrijft De Telegraaf op basis van goed ingevoerde bronnen rond het liquidatieonderzoek Marengo. Het Openbaar Ministerie (OM) en advocaat van de kroongetuige willen en kunnen niet ingaan op de kwestie in verband met veiligheidsoverwegingen.

De beveiliging van familieleden van de kroongetuige is onder de maat aangezien de overheid hun veiligheid onvoldoende kan waarborgen. Dat blijkt wel uit het feit dat de broer van Nabil B. kort na bekendmaking van zijn rol als kroongetuige, werd geliquideerd.

Het OM moet eigenlijk niet in zee gaan met een kroongetuige als niet de hele familie akkoord is. Hoezo zou een onschuldige man die een bedrijf runt en een gezin heeft heel zijn leven moeten omgooien omdat zijn broertje toevallig klem zit en justitie heel graag mensen wil veroordelen.

Of er nog nieuwe maatregelen genomen zullen worden voor de familie is niet bekend maar natuurlijk wel te verwachten. Als dat niet het geval is, is de kans groot dat de kroongetuige zich terugtrekt want die wil zijn familie natuurlijk niet nog meer ellende bezorgen.