rafael caro quintero gezocht fbi drugsbaas mexico
© FBI

FBI zet 20 miljoen dollar op hoofd beruchte Mexicaanse drugsbaas

De FBI heeft de oprichter van het Guadalajara-drugskartel op de lijst met meest gezochte criminelen geplaatst en 20 miljoen dollar op zijn hoofd geplaatst. Het gaat om drugsbaas Rafael Caro-Quintero.

Quintero wordt door de Amerikaanse autoriteiten gezocht voor grootschalige drugshandel en de moord op een undercover DEA agent. Het slachtoffer, Enrique ‘Kiki’ Camarena, werd gemarteld en gruwelijk om het leven gebracht toen ontdekt werd dat hij undercover was. Zijn toegetakelde lichaam werd een maand na de moord in 1985 gevonden.

De drugsbaas werd in Mexico veroordeeld tot een lange celstraf inzake de moord op Camarena maar kwam in 2013 vrij nadat de rechtszaak ongeldig werd verklaard. Sindsdien is Quintero op vrije voeten ergens in het gebied waar nu de Sinaloa drugskartel het voor het zeggen heeft. De man heeft nog veel macht en zou naar verluidt aan de top staan van het Sinaloa kartel.

De FBI heeft Rafael Caro-Quintero nu op de lijst van tien meest gezochte criminelen geplaatst. Voor de gouden tip is een bedrag van 20 miljoen dollar uitgeloofd.