© Pexels

Feyenoordsupporters opgepakt na vernederen en mishandelen man met FC Groningen trainingsbroek

De politie heeft zeven Feyenoordsupporters aangehouden die het nodig vonden om iemand volledig te vernederen en mishandelen vanwege een FC Groningen trainingsbroek. Het slachtoffer stond de wedstrijd en de hele terugweg in zijn onderbroek.

Het incident deed zich in de zomer op 24 juli voor tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tussen Feyenoord en Olympique Lyon. Een 21- jarige jongen was hiervoor samen met zijn 16- jarige broertje vanuit Groningen naar Rotterdam gekomen. Dit 16-jarige broertje had na lang sparen twee kaartjes voor deze wedstrijd kunnen kopen. Beiden jongens waren al jaren Feyenoordfan maar hadden zelden een wedstrijd van Feyenoord in De Kuip bij kunnen wonen. Door omstandigheden had de 21-jarige jongen deze dag alleen een sportbroek met FC Groningenlogo bij zich en had die dus ook aan in het voetbalstadion tijdens de wedstrijd.

De wedstrijd werd gestart en na ongeveer een half uur kwamen zeven Feyenoordsupporters verhaal halen. Ze sloegen hem, scholden hem uit en duwden hem meerdere hard waardoor hij tussen de stoeltjes van de tribune viel. Eén van verdachten trok daarbij de sportbroek bij de man uit en nam die mee. Het 16-jarige broertje voelde zich volgens een woordvoerder van de politie door dit alles enorm geïntimideerd.

Bij het verlaten van het voetbalstadion was de vernedering nog niet ten einde en werd de 21-jarige weer uitgescholden en geduwd. De man heeft aangifte gedaan en de politie wist de zeven verdachten te traceren. Het gaat om mannen van tussen de 22 en 39 jaar afkomstig uit Rotterdam, Barendrecht, Oud Gastel, Krimpen aan den IJssel en Ouderkerk aan den IJssel. Justitie gaat bepalen wat er verder moet gaan gebeuren in deze zaak.