Foto: Marktplaats

Fietsendief op bestelling biedt (nog) niet gestolen fiets aan op Marktplaats

Afgelopen week zag een man uit Rotterdam zijn fiets op Marktplaats staan. Niet bijzonder aangezien veel fietsen gestolen worden en op de verkoopsite aangeboden worden. Maar dit keer was de fiets (nog) niet gestolen en stond gewoon voor de deur.

Rotterdammer Rob de Voogd was van de week op zoek naar een nieuwe fiets voor zijn zoon. Tijdens zijn zoektocht stuitte hij op een model die wel heel erg bekend voorkwam. Het was namelijk de fiets van zijn vrouw. Bij nader onderzoek bleek de foto gewoon voor zijn deur te zijn genomen.

De verontwaardigde man lichtte én de politie én Marktplaats in, maar beiden kunnen op dit moment nog niets doen. De fiets staat gewoon voor de deur en is niet gestolen. Marktplaats zegt nu nog niets te kunnen doen maar ze houden het account wel in de gaten. De man heeft nog zelf de aanbieder een email gestuurd maar heeft daar nog geen reactie op gekregen.

Het lijkt hier te gaan om een sluwe dader die fietsen blijkbaar op bestelling steelt. Pas wanneer er een goed aanbod binnen is gaat de dief aan de slag en neemt de fiets mee. Het is eerlijk gezegd best wel slim bedacht. Eerst een koper en dan stelen in plaats van stelen en op zoek te gaan naar eventuele kopers.