© crime-nieuws.nl

Find My iPhone app leidt politie naar tas vol met telefoons gestolen op Kingsland Festival

De politie heeft in Den Haag een tas vol met telefoons gestolen op het Kingsland Festival aangetroffen.

Op Koningsdag waren twee slachtoffers afzonderlijk van elkaar bestolen tijdens het Kingsland Festival in Amsterdam. Via Find My iPhone ontdekten zij dat hun mobieltjes mogelijk ergens in de Paets van Troostwijkstraat in de Haagse wijk Laak terecht waren gekomen. Agenten werden ingeschakeld en hebben een onderzoek ingesteld. De telefoons werden niet gevonden, maar in de straat bleken nog meer mensen op zoek naar gestolen mobieltjes.

Niet veel later zagen agenten in de Allard Piersonlaan twee personen lopen die zich verdacht gedroegen. Ze lieten een tas achter op straat en zijn staande gehouden. In de tas bleken 21 mobiele telefoons te zitten. De twee verdachten zijn aangehouden op verdenking van diefstal van de telefoons. Het gaat om een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 13-jarige jongen uit Den Haag.

De eerste slachtoffers hebben hun telefoons inmiddels teruggekregen. Zij zijn allemaal van hun mobiele telefoon bestolen tijdens het Kingsland Festival in Amsterdam. De politie roept personen die bestolen zijn op het festival om zich te melden.