FIOD pakt verdachte fraude na aanvraag bijna miljoen euro Tegemoetkoming Vaste Lasten

De FIOD heeft een verdachte van fraude met Tegemoetkoming Vaste Lasten gepakt.

Een 66-jarige man uit Wierden is aangehouden op verdenking van fraude met de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). De man wordt verdacht van valsheid in geschrift en heeft in totaal voor bijna een miljoen euro onterecht TVL aangevraagd, waarvan ruim een kwart miljoen euro is uitgekeerd. Bij de aanvragen werden vermoedelijk opzettelijk valse documenten ingediend en de verdachte vroeg voor 940.275 euro ten onrechte TVL aan.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na een aangifte van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) van een vermoeden van onjuiste digitale aanvragen TVL. De verdachte gebruikte hetzelfde e-mailadres om meerdere TVL-aanvragen bij RVO in te dienen. Naast de aanhouding van de verdachte heeft de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) ook twee woningen en twee bedrijfspanden in Wierden en Almelo doorzocht.

Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket, dat zich richt op de bestrijding van complexe fraude en milieucriminaliteit. Het is nog niet bekend hoe lang het onderzoek zal duren.